Praktijkadressen

Praktijken Hasebroekstraat

Hasebroekstraat 4
3532 GL Utrecht

Therapeuticum Aquamarijn
Onder de Linden 21-9
6822 KG Arnhem

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Tel: 06-18409255

Email: info@kijkopvoeding.nl

Recepten en Tips

June 3, 2019

In juni staat er volop sla op het land. Kropsla, rucola en eikenbladsla.
Vooral met warm weer is een salade verkoelend én revitaliserend. Als lunch kan het lichter vallen dan een broodmaaltijd en als avondmaaltijd kan het erbij of de hele maaltijd vervangen. Bij een maaltijdsalade is het de kunst deze volledig te laten zijn door een combinatie van: groente, eiwitten, vetten en langzaam opneembare koolhydraten. Hoe je dat doet kan je zien in deze Quinoasalade voor beginners. Voor wie net begint met salades én door de variatielijst ook zeer geschikt voor gevorderden.

RECEPT QUINOA-SALADE

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 60 gram Quinoa

  • 150 ml Water

  • 100 gram Feta

  • 12 stuks Olijven, pitloos

  • 40 gram Eikenbladsla

  • 0,5 stuks Paprika

  • 75 gram Komkommer

  • 1 eetl. Olijfolie

  • ½ eetl. Balsamico azijn

  • 1 eetl. Oregano

  • 1 theel. paprikapoeder

  • 1 snufje Peper

  • 1-2 eetl. Zonnebloempitten

Bereiding

  1. Breng de quinoa in een pan met 150 ml. water aan de k...

January 13, 2019

Kimchi is een gefermenteerd groentegerecht wat zeer toegankelijk is om te maken en eenvoudig rauw gegeten kan worden. Zowel bij de warme maaltijd als op het broodbeleg zal het een heerlijke frisse en extra toon aan het gerecht geven!
De basis voor Kimchi is Chinese kool met wortelgroenten. In Korea is het een haast iconisch gerecht en erg belangrijk voor de culinaire traditie in dat land. Een mislukte kooloogst in 2010 leidde tot een nationale tragedie.
 

Gefermenteerde groenten zijn licht verteerbaar en helpen het andere voedsel wat gegeten wordt beter verteren. De aanwezige melkzuurbacteriën dragen bij aan een gezond milieu in maag en darmstelsel.

RECEPT KIMCHI

Ingrediënten voor circa 500 gram:

- 1 Chinese kool (± 1 kg)

- ± 250 gram Winterpeen / Paksoi

- 100 gram Zeezout (5 eetlepels)

- 1 Ui groot (of 2 kleine)

- 2-7 cm Gemberwortel

- 2-6 verse Rode chilipepers

- ½ bol Knoflook

- 1 eetlepel Oersuiker

Bereiding:

Voorbereiding, 1 dag van te voren:

  1. Snijd de Chinese kool in grove stukken.

  2. Was...

December 20, 2016

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C Havermout fijnmalen.

  2. Smelt de kokosolie en doe deze in een kom met de havermout,

kruiden en het zout. Goed mengen. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en doe hier het havermoutmengsel op. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.

3. Zet de bodem in de oven voor 15 minuten. Laat goed afkoelen.

4. Smelt de chocola au-bain-marie. Breng dun laagje aan op de

afgekoelde bodem.

Vulling

5. Leg de blaadjes gelatine voor de vulling 5 minuten in koud water om te weken. Doe ondertussen de kwark met de honing in een kommetje en roer goed door.

6. Knijp de gelatineblaadjes een beetje uit en laat in een pannetje op zacht vuur smelten. Voeg het gelatinemengsel toe aan het kwarkmengsel. Roer goed door. Schenk de kwarkvulling op de inmiddels gestolde chocoladehavermoutbodem. Zet nu in de koelkast voor tenminste 3 uur.

Topping

7.Leg de 4 blaadjes gelatine voor de topping 5 minuten

in koud water om te weken. Zet pannetje op het vuur en doe hier het fruit in....

Please reload

 Post

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Gray LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon