top of page

Over Kijk op Voeding

Mijn verhaal

 

Ik ben Fee van Bruxvoort (46), woon in Utrecht met mijn gezin en ben  werkzaam als voedingskundige in een team van artsen en therapeuten in Therapeuticum Utrecht en in Therapeuticum Aquamarijn in Arnhem.
Mensen omschrijven mij als:
sympathiek, open, doortastend, verzorgd, gestructureerd en creatief.

Tijdens mijn HBO-opleiding Communicatie ging ik me steeds meer interesseren voor voeding en biologische voeding in het bijzonder.

Ik zat in een situatie van overwerktheid en merkte hoe goed natuurlijke voeding mij deed en werd zo enthousiast dat ik veranderde van opleiding. Hier kunnen toch zoveel mensen baat bij hebben dacht ik! In juni 2006 haalde ik mijn diploma van de Opleiding tot Natuurvoedingskundige aan Academie Kraaybeekerhof te Driebergen. Dit is een 3-jarige opleiding op HBO-niveau met een brede basis en diepgang op het gebied van menskunde en (natuur)voeding. Vakken tijdens de opleiding zijn o.a.: anatomie, fysiologie, voedingsleer, dieetleer, ziekteleer, biologische landbouw, menskunde, plantkunde, productkunde, (dieet)koken en voorlichting.

In juni 2007 haalde ik mijn diploma HBO Medische Basiskennis zodat de consulten ook vergoed konden worden. Momenteel bevind ik mij in het vierde jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Daardoor kan ik straks ook geregistreerd worden als paramedicus en wordt vergoeding uit de basisverzekering ook mogelijk.

Naast stages in een natuurvoedingswinkel en biologische tuinderij, werkte ik mee in het Kindertherapeuticum in Zeist en de Reha-Kliniek in Borchen in Duitsland. Dit laatste is een kliniek voor zieke én herstellende mensen. Hier worden mensen behandeld met o.a. kanker, reuma en auto-immuunziekten. Bij de twee laatste stages heb ik uitgebreid ervaring opgedaan tijdens de voedingsconsulten en gezien op wat voor manier volwassenen en kinderen er baat bij hadden.

Sinds augustus 2006 heb ik mijn eigen praktijk voor voeding- en dieetadvies, begeleiding en voorlichting. Ik volg regelmatig bijscholingen voor verdieping van mijn kennis en om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

signal-2023-08-01-082248 (4).jpeg
bottom of page