top of page

Blog

Voer eigen regie in deze Corona crisis en verbeter jouw IMMUUNSYSTEEM!


In deze onzekere tijd wil ik graag wat tips met je delen. Angst steekt nu makkelijk de kop op en wat kan helpen is een gevoel van eigen regie. Er gebeurd veel waar we geen invloed op hebben, maar wat kunnen we wel doen? Naast sociale restrictie en hygiëne kunnen we extra goed voor onszelf zorgen door het immuunsysteem te versterken. Een sterk immuunsysteem krijg je door:

Voldoende vocht (1500-2000 ml): water (met citroen), mineraalwater, kruidenthee. Beperk koffie tot 2 kopjes per dag. Geraffineerde suikers en suikerrijke producten beperken en het liefst vermijden. Neem voldoende vitamine C rijke voeding: citrusfruit, mango, kiwi, aardbeien, rode paprika, kool, spruitjes, broccoli, aardappelen, kiemen.

Gebruik gember en kurkuma; bijvoorbeeld door de verse gemberthee met

kurkuma te drinken: 1 dikke schijf gember met een mespunt gedroogde kurkuma in 1 liter water en 5-20 minuten afgedekt laten koken.

Een gezond darmmilieu; de goede darmbacteriën zijn gelijk aan melkzuurbacteriën in voedsel en zijn te vinden in: Biogarde, kefir, Almhof magere kwark, Yomioyoghurt, Acidophilusmelk, Weerribben yoghurt, melkzure groentesap, eventueel probiotica. Daarnaast zijn oplosbare vezels aan te raden in: haver, gerst, groenten, fruit, noten, zeewier. Neem regelmatig een salade en soep. Zie de recepten ter inspiratie.

Gezonde slijmvliezen; omega 3 vetzuren (lijnzaadolie, walnoten, vette vis als: haring, sardine, makreel, zalm, forel, tonijn, heilbot, gerstewater (barleywater) en duindoorn.

Voldoende vitamine D: volle dierlijke zuivel, roomboter en vette vis.

Totdat de situatie anders wordt en de maatregelingen vanuit het RIVM en de overheid aangepast worden, doe ik alle consulten via telefoon, email of beeldbellen. Adviezen (voedingsplannen), informatie en recepten gaan via email. Het blijkt dat dit erg goed, leuk en effectief verloopt! Je bent van harte welkom met jouw vragen.

Zorg goed voor jezelf!

Met hartelijke groet,

Fee

.


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page