

Kleurige biet gerst risotto
Deze kleurige bietenrisotto is een gezondere variant op gewone risotto. Gerst is veel vezelrijker dan de bekende witte rijstrisotto. Het zoetige van biet, het zurige van pruim en het romige en zoutige van verse geitenkaas maakt deze gerstrisotto tot een feest voor de smaakpapillen! #gerstrisotto #vezelrijk #groente #gezond #smaakvol


Quinoasalade voor beginners - probeer het ook!
In juni staat er volop sla op het land. Kropsla, rucola en eikenbladsla.
Vooral met warm weer is een salade verkoelend én revitaliserend. Als lunch kan het lichter vallen dan een broodmaaltijd en als avondmaaltijd kan het erbij of de hele maaltijd vervangen. Bij een maaltijdsalade is het de kunst deze volledig te laten zijn door een combinatie van: groente, eiwitten, vetten en langzaam opneembare koolhydraten. Hoe je dat doet kan je zien in deze Quinoasalade voor beginners.


Verfris je gerecht met: KIMCHI!
Kimchi is een gefermenteerd groentegerecht wat zeer toegankelijk is om te maken en eenvoudig rauw gegeten kan worden. Zowel bij de warme maaltijd als op het broodbeleg zal het een heerlijke frisse en extra toon aan het gerecht geven!
De basis voor Kimchi is Chinese kool met wortelgroenten. In Korea is het een haast iconisch gerecht en erg belangrijk voor de culinaire traditie in dat land. Een mislukte kooloogst in 2010 leidde tot een nationale tragedie. Gefermenteerde groent